Haloderma
Plantebaseret hudplejeprodukt til lindring af kroniske hudproblemer
Lagt online: 28.09.2022
Haloderma
Plantebaseret hudplejeprodukt til lindring af kroniske hudproblemer
Lagt online: 28.09.2022
Plantebaseret hudplejeprodukt til lindring af kroniske hudproblemer
Haloderma
Lagt online: 28.09.2022
Haloderma
Lagt online: 28.09.2022
Af Trine Reinholt Andersen, AAU Forskningsinnovation
Hudplejebrugere med kroniske hudproblemer såsom eksem, psoriasis eller generel tørhed må ofte ty til lægeordinerede cremer for at lindre deres problemer, da mange ”over-the-counter” (OTC) hudplejeprodukter ikke har de nødvendige egenskaber til at afhjælpe generne tilstrækkeligt. Haloderma håber på at løse dette problem ved at levere effektive og plantebaserede OTC-produkter til disse typer forbrugere.
Haloderma er en spin-out virksomhed fra Aalborg Universitet, som har fokus på at udvikle en naturlig hudplejeserie med både reparerende og regenererende egenskaber til personer med beskadiget hud. De naturlige produkter baseres på bl.a. bio-aktive plantestoffer, men uden de unødvendige konventionelle stabilisatorer, som ellers kræves til bioaktive ekstrakter.
Haloderma’s første produkt er en fyto-aktiv ”relief” hudcreme til hurtig lindring af kløe og betændelse i huden. Allerede fra første påføring har flere brugere fortalt, at deres kløe/betændelse er blevet mindre og 14 dage efter har flere set visuelle forbedringer i huden.
I formuleringen af cremen indgår et naturlig plantebaseret ekstrakt fra halofytplanten. Her har Haloderma udviklet en ny, optimeret ekstraktionsproces med dyb analytisk karakterisering, som gør det muligt at ekstrahere plantestofferne fra halofytplanten.
Halofytter er salt-tolerante planter, der vokser i saltholdige barske miljøer. Historisk set er halofytter blevet brugt som medicinske urter på grund af det store indhold af bio-aktive plantestoffer med både antioxidative og regenererende egenskaber. Halofytplanten har derfor et stort, underudnyttet potentiale, som bl.a. Haloderma vil forsøge at udnytte bedst muligt.
Professor Mette Hedegaard Thomsen og hendes team fra Aalborg Universitet i Esbjerg har i en årrække forsket i halofytplanter og har opdaget, hvordan de bio-aktive plantestoffer ekstraheret fra planterne har flere gavnlige egenskaber på forskellige typer af skadet og sensitiv hud. På baggrund af forskningen og et ønske om at hjælpe personer med hudproblemer med et mere naturligt hudplejeprodukt, blev Haloderma stiftet i marts 2022.
Udover Professor Mette Hedegaard Thomsen er Haloderma stiftet sammen med Evelyne Kabemba og Henrik Tribler. Evelyne, som nu er CEO for virksomheden, er tidligere forskningsassistent på Aalborg Universitet i Esbjerg. Evelyne var bl.a. ansvarlig for et AAU Energy Innovation Grant projekt, som netop omhandlede brugen af ekstraktet fra halofytplanten i kosmetik. Henrik Tribler, som er bestyrelsesformand i Haloderma, kommer fra erhvervslivet og tilfører teamet en lang række kommercielle kompetencer.
På kort sigt er det planen at færdiggøre godkendelsen af Haloderma’s creme til EU-markedet samt lancere den på virksomhedens egen hjemmeside. Det er også planen at udvide bestyrelsen med rådgivende bestyrelsesmedlemmer for at styrke forretningsstrategien - gerne i forbindelse med en investering. På længere sigt er ambitionen at ekspandere til EU-markedet inden for de næste 3 år og udvikle et farmaceutisk produkt inden for de næste 5 år.
Teamet bag Haloderma har helt fra projektets start arbejdet tæt sammen med AAU Forskningsinnovation, som har bistået med afklaringen af de kommercielle muligheder for virksomheden samt mulige IPR-rettigheder.
Teamet har desuden modtaget vejledning ifm. med udarbejdelsen af virksomhedens forretningsmodel og strategi, samt hvordan en forskningsbaseret virksomhed opbygges. Samarbejdet har desuden fokuseret på relevante finansieringsmuligheder for Haloderma.